De 6 leukste activiteiten voor je baby

Home » De 6 leukste activiteiten voor je baby
De 6 leukste activiteiten voor je baby

Wanneer je baby op de wereld is wil je er natuurlijk de leukste activiteiten mee beleven. De meeste babyactiviteiten die je kunt uitvoeren zijn vaak ook nog goed voor de ontwikkeling en de band met de ouders.

Wij geven je 6 leuke activiteiten tips. Lekker wandelen, zwemmen, een unieke ervaring in de baby spa, dieren kijken in de dierentuin, lekker vies worden met vingerverven en als laatst bellenblazen.

1. Een lekkere wandeling maken

Lekker erop uit met de kinderwagen. Wandelen is een activiteit die het altijd goed doet bij baby’s. Je pasgeborene doet enorm veel indrukken op tijdens een wandeling van wat er allemaal in de wereld is. Het mooie van deze activiteit is dat je het overal en altijd kunt doen.

Je kunt ervoor kiezen om een mooie wandeltocht te maken door het lokale parkje en hem kennis te laten maken met de bomen en planten, de rondlopende hondjes en de voorbij zwemmende eendjes.

Deze kleine dingen kunnen babys enorm waarderen. Omdat alles nieuw is, bewonderen ze alles. Bijkomend voordeel van wandelen is dat de meeste babys er ook nog eens lekker rustig van worden. Dit is dus ook zeker aan te raden wanneer je kleine onrustig is.

2. Zwemmen als baby activiteit

Zwemmen is een uitstekend uitje die je samen met je baby kunt doen. Zet hem of haar in een zwemzitje je kleine kan lekker dobberen door het water. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten.

Zwembaden hebben vaak momenten ingepland speciaal voor baby’s. Zo kun je gegarandeerd rustig met je baby zwemmen. Tip: neem een waterbestendige camera mee om deze fantastische dag vast te leggen.

3. De baby spa

De baby spa is een ultieme ervaring die je meegemaakt moet hebben. Je baby mag eerst lekker trappelen in een speciaal daarvoor bestemde baby bubbelbad. Je kindje krijgt een zwemkussen om zijn nek zodat hij of zij blijft drijven.

Door het trappelen creëert de kleine schommelende golven. Dit helpt het verbeteren van de coördinatie en balans. Want nodig is bij het leren kruipen en lopen. Vervolgens kun je kiezen om je baby te gaan masseren.

Je leert je baby meer te ontspannen en met welke aanrakingen je krampjes kunt voorkomen. Je kunt over het algemeen bij de baby spa terecht tot 12 maanden.

4. Naar de dierentuin

Naar de dierentuin toe gaan is misschien wel het allerleukste uitje die je met het hele gezin kan doen. De indrukwekkende grote olifanten of het gebrul van een leeuw. Veel bewegende dieren zoals vogels en vissen vinden ze vaak ook heel interessant.

Laat je baby lekker de dieren volgen en vertel ze op een leuke manier alles over ze. Wanneer je baby honger krijgt zoek je een mooi plekje op met uitzicht op de dieren en dan kun je samen ontspannen en genieten van al het moois. Na zo’n lange dag vol indrukken en prikkels zal je kleine hartstikke moe zijn, vroeg naar bed is een goed idee.

5. Vingerverven als één van de baby activeiten

Vingerverven is een leuke activiteit die je binnen kunt doen. Je kunt je baby lekker zijn gang laten gaan. Lekker ontdekken en proberen. Hoe het eruit ziet is immers helemaal niet belangrijk. Je kunt er ook voor kiezen om een voet of handafdruk te maken van je baby.

Als je niet wilt dat het één grote kliederboel wordt kun je er ook voor kiezen om wat verf op een papier te doen, en deze in te wikkelen met folie. Zo kunt je baby er lekker overheendenderen en er wat moois van maken. Doe altijd onderzoek of de gekochte vingerverf veilig is.

6. Bellenblazen is een leuke activiteit

Bellenblazen is misschien een simpel bedachte activiteit voor jouw baby, maar toch een uitstekende activiteit voor je baby. Ze raken onder de indruk van de bellen en de kleuren. Als je baby al wat ouder is proberen ze er vaak achteraan te gaan om de bellen te pakken. Je kunt deze activiteit overal uitvoeren. Thuis, in de woonkamer of in de tuin, buiten in het park of op vakantie.